prosím o radu

Vytvořili jste něco "fakt dobrýho" a chcete se pochlubit? Tak do toho!
Pravidla fóra
Na přípravě pravidel se pracuje, prozatím se řiďte zdravým lidským rozumem a nezveřejňujte například červený obdélník vytvořený v Gimpu. Taková témata budou smazána.

prosím o radu

Příspěvekod mazlik » 21. 02. 2010 19:43

Nazdarte všichni.
Prave jsem si nainstaloval Gimpa. Nemam s nim zadne zkusenosti a ani s zadnym jinym podobnym programem.
Mam 2 prodblemy se kteryma potrebuju pomoct, tak kdyby se tu nasel nekdo s dobrou vuli, budu rad :)
1) kde stahnu cestinu do Gimpa - nikde jsem ji nenasel...
2) kdyz si otevru fotku, na ktere je treba videt zed a na ni hodiny, co musim udelat a jak docilim toho, abych zmenil tu zed treba na modrou barvu?
Nebo na jakekoliv fotce, kdyz budu chtit aby zustal mnou vybrany objekt v puvodnim stavu a ze vseho ostatniho se stala jen bila barva nebo nejake jine pozadi, jak to mam udelat?
Dekuju mooooc.
Mazl
mazlik

Re: prosím o radu

Příspěvekod Wrunx » 27. 03. 2010 17:10

S češtinou nevím a ani mi nikdy nepřišlo že by byla nějak zvlášť potřeba, grafické programy se běžně vyskytují v lokalizované i originální variantě, nezaškodí když si zvykneš na anglické výrazy, v budoucnu se ti to hodí ;-) a k bodu 2 zkus STFG, kupříkladu http://www.fotografovani.cz/art/fo_upra ... platy.html ale klidně si ten návod přečti od začátku :-)
Wrunx

Zpět na GIMP - ukázky práce