Nůžky

Nevíte jak udělat ... ? Tak se zeptejte :-)

Nůžky

Příspěvekod Pavla » 09. 03. 2010 20:58

Dobrý den,mám takový problém,potřebovala bych si pomocí nůžek oříznout fotku,ale nejde mi to zvladnu si ji oznacit ale problém je v tom že,oznacene pole mi jde jen smazat a ja pritom potrebuji smazat to okoli oznaceneho : např: vyfotim si sediciho psa a zaním jsou i dalsi a ja potrebuji jen toho jednoho,oznacim si ho a ...co pak??? nemohli byste mi prosim poradit(radeji podrobneji ) děkuji
Pavla

Re: Nůžky

Příspěvekod Pavko » 15. 03. 2010 17:51

Zdravím, tady máte takový menší podrobnější návod - Pokud již máte označené (pomocí těch nůžek) vaše pole, tak s ním už nic víc nebudete dělat, prostě ho zatím necháte označené. Pak si otevřete novou pracovní plochu - a to takto - vlevo nahoře v tom okně, kde se nachází fotka s vaším označeným místem, máte napsáno "Soubor" - na ten kliknete a hned pod ním budete mít "Nový" - na ten opět kliknete a pak jen potvrdíte "Budiž" (vytvoří se vám nové okno s prázdnou prac. plochou). Nyní máte otevřená dvě okna, jedno s fotkou a jedno prázdné. Následovně si dáte do popředí okno s fotkou (kde je tedy už označené to, co chcete mít samostně-např: sedícího pejska) a jednoduše jen zmáčknete CTRL+C (=vybrání). Pak si dáte do popředí okno s prázdnou prac. plochou a zmáčknete CTRL+V (=zkopírování). Sedící pejsek by se v tomto okně z prádnou prac. plochou měl objevit a pak už si ho třeba můžete uložít, jako fotku. :) Doufám, že sem vám to popsal dostatečně srozumitelně a tím pádem jsem byl nápomocen... :D :)
Pavko

Příspěvekod hadlinka » 21. 05. 2010 16:35

Já bych to řešil takto:

Označím si žádaný objekt (psa)

nabídka Select -> Invert nebo klávesová zkratka CTRL+I
smažu to okolí a měl by zůstat samotný pejsek.
hadlinka

Příspěvekod mandrivak2010 » 24. 05. 2010 07:18

Ahoj
Zkuste se podívat na mojí nápovědu ke GIMPu http://jaroslavuher.cz/gimp264/index.htm
V nástrojích si klikněte na nabídku "Výběr popředí" a v dolní části klikněte na nabídky. Je zde popsáno jak dobře vyjmout část obrázku.
Hodně zdaru
Jarda
mandrivak2010

Zpět na GIMP - jak udělat?